Oplæg

WordPress theming

Lisa vil tale om WordPress theming. Om at vælge et tema til et website, om at tilpasse og ændre det – eller lave et tema fra bunden.
Hvorfor hun helst undgår themes med ‘Options’ og hellere bruger functions og stylesheet til sine tilpasninger.
Skræddersyet enkelthed fremfor kompliceret tagen højde for alle behov.

Fra 0 til webshop på en aften

Thomas vil tale om de forskellige trin der er i at komme fra ide til webshop. Det netop etablerede DesignGrotten.dk er den case han vil løbe igennem, og i processen komme med forskellige anbefalinger og gode råd.

Du vil kunne få svar på følgende spørgsmål:
– Hvordan opretter man et CVR nummer?
– Er wp e-commerce eller woocommerce bedst?
– Hvilke plugins er gode at bruge?
– Hvordan bruger man de sociale medier til at drive trafik ind på sitet?
– hvordan opsætter man betalingsgateway?

Om WordPress Danmark

Om WordPress Danmark og hvad der er sket siden sidst og hvordan du kan hjælpe, hvis du har lyst.

Præsentation af WordPress websteder i Danmark

Førløb med 5-min presentationer af nogle af de nyeste sites der er lavet i Danmark på WP platformen. Alle kan melde sig til at præsentere.

Præsenter gerne dine egne sites, eller præsenter sites du synes er specielt interessante.

Om at arbejde distribueret for Automattic

Om  (P2 tema’et, IRC, Skype)

Om responsive webdesign

Sådan laver du succesfulde videoer til dit websted

Hvordan du kreativt laver videoer til dit websted.

WordPress themes – mere end design?

Oplæg om, hvordan WordPress themes efterhånden har udviklet sig til avancerede produkter der går langt ud over det, som themes oprindeligt var tænkt som – nemlig at være en designskabelon. Vi skal se på, hvordan man vælger et theme ud fra andet end de designmæssige parametre, og på, hvordan funktionaliteter kan indebære, at brugeren låses fast i et theme, så det ikke længere let kan skiftes ud.

For brugere kan det være svært at vide, og overskue, hvilke parametre som er vigtige at undersøge, ved valg af theme. Mange themes låser brugeren fast, fordi det kan være svært at skifte fra et avanceret theme uden at ødelægge og miste det indhold man har opbygget på sin hjemmeside.

Mange brugere ser kun på designet, når de skal vælge et theme. Men mindst ligeså vigtigt at det, at vurdere et theme i forhold til performance, kompatibilitet, sikkerhed og åbenhed.

Ønsker man at holde indhold og præsentation adskilt fra hinanden, således at designet kan udskiftes uafhængigt at indholdet, så skal man være opmærksom på, at avancerede themes der rummer egne shortcodes custom post types, låser en fast, så dette ikke længere er så let. Her måman som bruger afveje behovet for en hurtig ud-af-boksen løsning, med en mere langsigtet strategi.

Det er en interessant problematik, som er relevant både for brugere og for udviklere. Vi tager et kik på diskussionen omkring best-practises indenfor udviklerkredse, hvor vi skal se på forskellige løsningsmodeller, og på, hvordan theme frameworks passer ind i et større WordPress perspektiv, i forhold til usability, design og funktionalitet.

Jeg håber med oplægget at kunne hjælpe almindelige brugere til en bedre forståelse af hvad et theme er, og hvordan man vælger et godt et. Samtidig skulle det give brugere en bedre forudsætning for, at kommunikere med deres udvikler, omkring valg og modificering af theme.

For udviklere kan det godt være, at der ikke er så meget nyt i dette oplæg, men så håber jeg det kan give anledning til en debat omkring best practices.

One Response to “Oplæg

  1. Pingback: WordCamp nedtælling og ny hostingside | WordPress Danmark